SofiasZone


Better health begins with nature
 


Om mig

Jag heter Sofia Gustafsson.

Sedan 1995 har jag varit mycket intresserad av Zonterapi och köpt och läst allt jag hittat.
Fuskat lite inom området på familjen, speciellt min dotter har fått utstå mammas försök i konsten att bota med händerna.

Sommaren 2011 tog jag äntligen steget. Efter att under flera år tittat på kurser på olika ställen och konstaterat att de kostar en hel del. Men jag märkte att jag kände det där speciella som stod i böckerna, som små gruskorn under huden. Endel ojämnheter. Det kände jag i mina fingrar. När jag sedan upptäckte att jag faktiskt kände något när jag gjorde på händerna med. Då bestämde jag mig.

Så i Juli 2011 bokade jag Grundkursen i Zonterapi på Axelsons i Stockholm. Men jag nöjde mig inte med det, jag tog den 1 åriga kursen och Basmedicin steg 1 samtidigt. Så 15 augusti började Basmedicin på distans. I slutet av September Grundkursen och sedan i Oktober startade den 1 åriga kursen. Så Oktober 2012 blev jag färdig Zonterapeut.

Utbildningen har varit väldigt givande och lärorik. Vi har fått lära oss så mycket mer än bara fötter.

Fotens anatomi, Fotzonterapi, Ansiktszonterapi, Öronakupunktur ( nej jag sätter inte nålar, men kan sätta frö eller magneter istället ), Soyok, Handzonterapi, Chackrabalansering, Meditativ fotmassage, Kinesisk örtlära och Sjukdomslära.

Som ni ser är utbildningen väldigt bred. Så det är bara att välja och vraka vilken inriktning man vill ha. För mig ligger det närmst med Fot och Ansiktszonterapi. Lite Hand och Öra som komplement i behandling, samt Chackrabalansering som avslappning.

I oktober 2013 började jag även min utbildning till Massör.  Hos Hälsoteket i Solna.
Blev klar februari 2014. Så nu är jag även Diplomerad Massör.

Massagen är Svensk Klassisk Massage.

Eftersom jag varit intresserad av stenar under hela min uppväxt började jag undersöka lite vad Kristallterapi var. Och man kan då utföra Chakrabalansering med stenar och kristaller. Eftersom jag redan under Zonterapi utbildningen fick lära mig lite om Chakrabalansering så var det ett intressant tillägg i min verksamhet. Hösten 2014 gick jag steg 1 och 2,  2015 steg 3 och i Oktober 2015 blev det steg 4. Så jag är nu Diplomerad Kristallhealer. Jag gick denna kurs hos Marie Nilsson, Kundalininyckeln i Kalmar. 
Så nu utför jag även Chakrabalansering, Aura rening och några läggningar för att mota bort huvudvärk.

Augusti 2016 tog jag nästa steg och gick en kurs i Sittande Energimassage, samt första steget i Reiki. 

Juni 2019 blev det en ny kurs i Regndroppsmassage med Aromaoljor. Väldigt spännande vad oljorna kan hjälpa kroppen med. 

November 2019 har jag även gått en utbildning till Kostrådgivare. Eftersom jag tidigare jobbat på Curves, ett gym enbart för tjejer samt arbetar med kosttillskott genom Alpnaering. Så har kost och hälsa slagit stor sak i mitt liv. Att man faktiskt kan må bättre genom kosten och att ställa om sitt levene genom sina tankar. 

Går även en kurs i Self Mastery för KID i Kisa. Vilket spelar stor roll i hela kroppens mående. Inte bara det mentala. Jag är även oberoende återförsäljare. 

Alpnaering/Swissform  – Kryddor, Soppor, Buljonger, Måltidsersättning, Hälsokost samt Hudvård.
Dessa säljs på hemdemonstrationer eller om jag har produkter i lager. Mer info om detta under Hemdemonstrationer.

Young Living. Aromaoljor som jag även använder i mina behandlingar.